Sunday, June 1, 2008

Vernoux en Vivarais


Zondag 18 mei 2008
Vernoux en Vivarais
rit alti: 1184
max alti: 708
gem. 3%
max 11%
afstand: 81km
Eindelijk weer terug in de Ardeche, gelukkig net op tijd hersteld van een langdurige keelonsteking en zware verkoudheid. Eerst een paar dagen in Drenthe en Friesland kilometers gemaakt dus de conditie is goed op peil.

Ook deze keer de zelfde openingsrit “Vernoux en Vivarais” zie verslag september 2007, maar nu vanuit ons verblijf in Dunieres sur Eyrieux, hierdoor begin ik met de makkelijke noordlus met rustig klimwerk, ongeveer 20 km van 3 tot 5%, daarna 15 km rustig afdalen met een mooi bochtig stukje bij St. George les Bains.
Een vrij vlak stuk langs Beauchastel en la Voulte met flinke rugwind, snelheid 40 km per uur, dat trekt het gemiddelde flink omhoog. In la Voulte langs het kasteel gelijk op de trappers naar boven, hier begin je aan de Col de Viaux, een pittig stuk van een kilometer met daarachter gelijk Col du Trible met ook weer van die gemene steile stukken, een lastige col waar je niet zo goed in je ritme kan komen. Maar als je boven bent wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht over het Rhone dal met in de verte de uitlopers van de Alpen.

De openingsrit was dit jaar niet minder zwaar dan vorig jaar, het was koeler en aangenaam fietsweer, maar omdat het zware gedeelte in het laatste zuidstuk zat toch behoorlijk zwaar.
Altijd weer lastig zo’n eerste klimdag, maar toch weer volop genoten.
No comments: