Sunday, June 22, 2008

Ardennenweekend Middelkamp dag 1


Zaterdag

Weer terug voor onze jaarlijkse Ardennenweekend bij CCR in Remouchamps. Afgelopen donderdag was het zowel in Nederland en België nog beestenweer en de vooruitzichten voor dit weekend niet echt gunstig. Desondanks toch bij vertrek een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje, een goed begin van de dag.

De ronde van vandaag liep grotendeels tegengesteld van de Cyclo Eddy Mercx. En al vrij vroeg kwamen de snelle mannen ons tegemoet. Niet te geloven wat een snelheid, het was nog maar half tien en het leek wel finale, volle bak, sommigen al wit weggetrokken met de neus bijna op het stuur.
Wij doen het wat rustiger aan, genieten van de natuur en wachten op elkaar.

Door het kruisen van deze cyclo enig oponthoud, wij als fietsers mochten door maar de volgauto niet dus moest er even overlegd worden. Tijdens dit oponthoud een vervelend incident met de Waalse politie, Eric en Wim verleenden technische hulp aan een van de deelnemers van de cyclo, volgens de strenge gezaghebbers iets te veel op de rijweg, na enige discussie moest Eric zijn identiteitsbewijs tonen. Helaas niet op zak!! Met het gevolg 50 euro boete, terwijl Wim allerlei slimme vluchtwegen voorstelde koos Eric eieren voor zijn geld en betaalde braaf de bekeuring. Goedheid wordt niet altijd beloond jammer genoeg.
Maar de les die we hieruit kunnen trekken is: ALTIJD JE IDENTITEITSBEWIJS BIJ JE DRAGEN !!!! Na rondvraag achteraf bleek het grootste deel van de groep deze niet bij zich te hebben.

Dit voorval kon voor ons natuurlijk niet de dag bederven, we trokken weer snel op gang om de route te vervolgen. Genieten en afzien is het hier, het ene klimmetje na het andere, prachtige vergezichten met af en toe toch wel wat dreigende luchten.
In dit gebied voor mij wat bekende stukken van de Sean Kelly, de Waalse Pijl en Luik Bastenaken Luik. Bekende Cols van vandaag zijn de Mont Fosse, Cote de Wanne, Haute Levée, de Rosier, en de Maquisard. Maar al snel komen er voor mij een paar totaal onbekende klimmen op de route. Ook een heel gemene met een percentage van ruim 16%. Hier komen echt de sterkste naar voren, maar voor iedereen is het toch een overwinning om boven te komen.

Na een gezellige stop in Stavelot waar de afname van de omeletten even een hoogtepunt bereikte weer op de pedalen. Gelijk weer gemeen omhoog hier voor de Haute Levée, Piet had de maaltijd het best verwerkt en kwam als eerste boven hier. Na nog een mooi ommetje door het Ardense landschap weer richting Remouchamps, in een bloedmooie afdaling naar Spa muisde Wim er tussenuit met twee man in de achtervolging, dit ging zo hard dat de afslag gemist werd en heel het achtervolgende peloton het drukke stadje Spa in denderde, na een ommetje door dit drukke stadje kwamen we weer op het goede spoor.
Gelukkig hadden we Loek, Roel en Ronnie bij ons, deze mannen kennen de omgeving of zijn ze er geboren.

Een geslaagde eerste dag, het weer was perfect, hoewel het hier en daar flink geregend had bleef het bij ons beperkt tot een enkele druppel.
Met 115km op de teller en 2345 hoogtemeters kon iedereen terugkijken op een geslaagde dag.

No comments: