Tuesday, June 3, 2008

Ardeche plein coeurMaandag 19 mei 2008
Ardeche plein coeur
rit alti: 2086hm
max alti: 767hm
gem. 4%
max. 11%
afstand: 112km


Vandaag een eigen ronde kris kras door het hart van de Ardeche. Een mooie ronde met hoofdzakelijk klimmen en dalen. De eerste vijf kilometer door de drukke ochtendspits op de D120 en dan gelijk rechtsaf de eerste klim over de D2 richting Silhac. Hier gelijk een en al rust op wat gekwetter van de vogels na en ook nog even een lichtelijk paniekerende kudde schapen op de weg.
Een bochtige niet al te lastige klim met een fraai panorama op de Eyrieux en de D120 waar ik net afgedraaid ben. Grappig om te zien dat het verkeer hierop na slechts enkele bochten gedecimeerd is tot speelgoed formaat. Dit is weer zo’n echte Ardeche klim, redelijk rustig begin, vlak tussenstuk en dan zo’n stiekem lastig laatste gedeelte.

Vanuit Vernoux een kort stukje afdalen, maar pas op, plotseling een haarspeldbocht naar links en volop op de pedalen naar boven. Zorg vooral dat je voor deze bocht op de kleine plaat zit en luister goed of er tegenliggers aankomen want je kan hier het best de buitenbocht pakken. De eerste anderhalve kilometer is loodzwaar hier, daarna blijft het steil oplopen met hier en daar een kleine afvlakking erin. Eenmaal boven op de Col de Serre Mure heb je het zwaarste gedeelte (4 km) van de dag gehad.

Vanaf hier de spectucalaire afdaling van Col de Serre Mure, je hoeft 8 km geen trap te geven en kan heerlijk door de bochten knallen, maar pas op het is een linke afdaling! Beneden een stukje vlak door St. Laurent du Pape en gelijk weer links voor Col de Gilhac. Een rustige weg omhoog, niet te lastig en met hier weer van die prachtige vergezichten. Hier is het ondanks het heerlijke zonnetje en de matige klimpercentages af en toe behoorlijk zwaar trappen tegen de opkomende mistral in.

Het laatste gedeelte voert weer over Col de Viaux en Col du Trible, de teller staat op ruim 90 km, mijn proviand is op, mijn bidon’s zijn leeg, en ik begin ook al een redelijk op te raken. Gelukkig wordt ik in deze klim min of meer vooruit geblazen door de mistral.
Van hier uit is het nog een flinke afdaling en een vlak stuk over de D120. Weer genoten vandaag!

1 comment:

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Forget Crawling Downloads Using NZB Downloads You Can Easily Find HD Movies, Console Games, MP3s, Software and Download Them @ Rapid Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]