Thursday, June 21, 2007

Ardeche week, dag 6




Col de Croix Creyserant
Col de Moulin Vert
Afstand: 60km

Een wel heel speciale laatste vakantie dag. We krijgen s’ochtends het bericht uit Nederland van de geboorte van ons eerste kleinkind, een kleindochter. Wel tien dagen te vroeg maar alles gezond en wel.
We worden door onze gastheer en gastvrouw, Peter en Marianne verrast met geroosterd stokbrood met muisjes (op z’n Frans, i.p.v. beschuit met muisjes), héél lief!

Het is al te laat om nu nog naar Nederland te vertrekken, dus gaan we zoals gepland eerst naar de vrijdagmarkt van La Voulte, onze traditionele afsluiting van de vakantie.
Natuurlijk was de gloednieuwe oma volop aan het snuffelen tussen de baby spullen.
Na de markt nog even gezellig op een terras, vooral veel bellen naar Nederland voor alle informatie, een paar heerlijke glazen champagne voor oma en een paar biertjes voor opa.

s’Middags toch nog maar even de rennerskleding aan voor een verkort ritje in heerlijke zomerse temperaturen.
Weer over de D261 richting St. Julian-du-Gua, na zo’n 5 kilometer links de D244 richting Privas, een constante slingerweg omhoog met prachtige panorama’s, afgewisseld met heerlijk koele stukjes door donker bos tot aan het bord Col de Croix Creyserant. Hierna een mooie afdaling en weer een stukje omhoog naar Col de Moulin Vert.
Op de top rechtsaf constant naar beneden over de D2 naar Privas, een pracht afdaling, ook zeer geliefd bij motorrijders. Het leek wel even koers met al dat motorgeronk rond mij heen.
In Privas het Office de Tourisme even bezocht, alvast een mapje fietsroutes voor de volgende vakantie ingeslagen!!

Weer terug naar de D2, vanuit Privas gaat het direct weer omhoog, een heerlijk lopende klim van ongeveer 8 kilometer in een heerlijk zonnetje, wat een dag, dit is écht afzien (nog even voluit in de laatste klim, tellertje vrijwel constant tussen de 17-19km per uur) en tocht écht genieten!
Weer boven op de Col de Moulin Vert volg ik nu de D2 richting les Ollieres, bijna 11 kilometer naar beneden met enkele stukjes vals plat naar boven. Vooral de laatste 3 kilometer is weer zo’n mooie afdaling (net opnieuw geasfalteerd) richting het dal van de l’Eyrieux.

Nog een klein stukje door de avondspits op de D120, kreeg weer volop de ruimte, maar één chauffeur vergat de lengte van zijn aanhanger en kwam iets te snel terug, het ging gelukkig goed maar altijd blijven opletten!
Als laatste het stukje vals plat omhoog naar de Moulinage, nu niet treuzelen maar voluit de laatste 9 kilometer!!!
Een kort ritje van 60 kilometer, niet vlak, alles op en af, het hoogste gemiddelde van heel de vakantie!
Toch niet slecht voor opa zijn eerste ritje?
In totaal deze week 480 (Ardeche)kilometers.

No comments: