Sunday, June 3, 2007

Alpen week, dag 5Dag 5
Col de la Ramaz (oost)
Col de la Savoliere
les Gets (noord, zuid)
Afstand : 70km

Weer een stralende dag vandaag, lichtlopend klimwerk vanuit het vertrek tot aan les Gets, na les Gets een stukje bochtig afdalen op de D902 tussen de auto’s van de ochtendspits tot Pont des Gets, daar rechtsaf richting le-Praz-de-Lys, meteen in de stilte die alleen verstoord wordt door fluitende vogels.

Hier begint het ook gelijk weer te stijgen (Col de la Savoliere), na een bocht naar rechts wordt het nog steiler en gaat het ongeveer drie kilometer recht omhoog met percentages van 10 tot 13%. Gelukkig begint het hierna omhoog te slingeren, zodat je af en toe in de bochten wat kan ontspannen, maar het blijft nog een paar kilometer worstelen tot het wintersport plaatsje le-Praz-de-Lys. Daar wordt het vrijwel vlak met zelfs nog een stukje licht afdalen.

Hier zie de Col de la Ramaz omhoog lopen, het lijkt ontzettend steil, maar valt als je er mee bezig bent wel mee, zeker in vergelijking met het stuk voor le-Praz-de-Lys.
Ook de aanmoedigingen van de buslading toeristen die hier lopen geven de fietser weer wat moed.
Eenmaal boven wordt je beloond met een geweldig uitzicht op de Mont Blanc.

Na deze zware inspanning is het voorlopig afdalen tot Mieussy. Heerlijke overzichtelijke bochten en een perfect wegdek zorgen dat de snelheid flink oploopt. Door het drukke plaatsje Mieussy, dan vrijwel vlak een stuk de D907 volgen richting Taninges. Hier blaast de wind fel tegen, niet alleen in Zeeland kan het flink waaien maar ook hier in zo’n bergdal.

Na 7 kilometer begint het weer te klimmen naar les Gets, hetzelfde stuk waar ik gisteren niet meer vooruit te branden was, verteer ik nu zonder veel moeite!
Na les Gets nog een lekker stukje uitbollen naar St.Jean d’Aulps. Weer een lekker stukje gefietst vandaag, met voor mij toch wel de zwaarste klim in deze Alpenweek.

No comments: