Wednesday, June 20, 2007

Ardeche week, dag 5Col de Comberon
Col de Ceyssouan
Col de la Faye
Afstand: 102km

Weer volop zon, snel de fiets even doorsmeren, de nog natte schoenen aan en weg.
Vandaag een deel van de route van zondag in omgekeerde volgorde. Eerst via de D261 lekker lostrappen naar le Moulinon, een klein stukje de D120 volgen tot les Ollieres-s-Eyrieux hier linksaf de D2 volgen, een lange niet te zware klim van Col de Comberon (13 kilometer).

Vooral de eerste 6 kilometer is een prachtig stuk met weer van die prachtig mooie uitzichten. Hierna is het een stukje afdalen naar Silhac en le Belay, en krijgen we alweer de volgende klim de Col de Ceyssouan, ook weer 9 kilometer klimmen. Een iets zwaardere klim dan de voorgaande. Vanaf het bord Col de Ceyssouan gaat het licht bergafwaarts, voorbij Chalencon duik je echt naar beneden, een prachtig uitzicht op de linkerkant, maar je kunt er niet te veel van genieten want de afdaling is erg technisch (bochtig).
Bij Pont de Chervil weer de l’Eyrieux over de D120 een klein stukje volgen en gelijk weer links richting Gluiras.

Het gaat nu weer vanaf de rivier gelijk omhoog, weer genieten van hetzelfde uitzicht, maar dan van de andere kant van de rivier. Wel kost het in deze klim steeds meer kracht (de kilometers gaan al aardig meetellen).
Het is een klim van 10 kilometer, maar wel de zwaarste van de dag. Dan duik je gelijk zo’n 8 kilometer naar beneden door een prachtig bos. Geen stukje vlak meer nu, gelijk weer 3 kilometer fel omhoog naar St. Pierreville en Fausuc, dan weer 3 kilometer naar beneden razen en aanzetten voor het laatste lastige stukje van enkele kilometers naar St.Etienne de Serre. Vanaf hier is het grotendeels vals plat naar beneden naar de Moulinage.

Het was weer een pracht ronde met het lastigste gedeelte na Pont de Chervil, géén stukje vlak! Het weer was gewoonweg ideaal, en mijn schoenen wéér droog!!

No comments: