Wednesday, October 15, 2008

Dag 7 --- Col des Ares, Col de BuretAfstand : 71km
Rit alt. 844hm
Max. alt. 798hm
Gem. 3%
Max. 8%

Vrijdag, de laatste dag voor de terugreis. Er hangt een grauwe mistige sluier tussen de bergen, het ziet er somber en dreigend uit.
Een gedeelte van de groep kiest er voor de week af te sluiten met wat anders dan fietsen. Ze gaan gezellig winkelen in Luchon, wat souvenirs kopen voor de vrouw of een cadeautje voor de kids. En natuurlijk naar “malle pietje” de bijnaam van de plaatselijke fietsenhandel.
Voor wie nog energie had werd er s’middags raften georganiseerd.

Na een bezoek aan de plaatselijke markt en wat inkopen voor de terugreis, besluit ik samen met Nico nog een (niet al te zwaar) rondje te doen.
Als opwarmer nemen we Col des Ares, daarna als laatste echte klim deze week, voluit op het grote mes Col de Buret op. Van hieruit wat rustiger langs Aspet richting het noorden. Een gedeelte waar Loek eerder deze week heel enthousiast over was. Niet te zwaar, rustige wegen, heel mooi. Ook wat het weer betreft viel het mee, heel even onze regenjasjes aangedaan na wat flinke spetters, een paar kilometer verder konden ze alweer uit.
Hier niet de zware cols, een gebied wat een beetje lijkt op de Ardennen maar ook wel op de Haute Marne, een prachtig gebied in noordoost Frankrijk, waar ik al heel wat kilometertjes weggetrapt heb bij mijn schoonfamilie aldaar.

Lekker doorgetrapt deze rit en met een behoorlijk gemiddelde (26,8km) met een goed gevoel afgestapt.

No comments: