Wednesday, October 15, 2008

Dag 4 --- Col de Menté, Col du Buret, Col des AresAfstand: 68km
Rit alt. 1374hm
Max. alt. 1347hm
Gem. 5%
Max. 13%

Deze dag kiezen we voor verschillende rondjes en afstanden en vertrekken met verschillende groepen. Nico, Ted, Roel en ik kiezen voor de ronde van zondag in omgekeerde volgorde.
Dat betekent dus veel afzien in het begin (col de menté) en verder op het gemakje de rest verteren. Om eerst de stijve spieren wat op te warmen rijden we eerst naar de Spaanse grens en terug over de drukke N125. In dit deel gaat het voor mij wel gemakkelijk, vrij vlak, behoorlijk wind tegen. Hier kan ik de grote plaat draaien, geen last van de schouder vandaag.

Terug in St. Béat lekker opgewarmd, beginnen we aan Col de Menté, het is drukkend heet, heel weinig zuurstof en de eerste helft van de klim loodzwaar! Vlak onder de top begint het wat meer te waaien, het koelt af en wordt donker.
Half de afdaling begint het licht te spetteren en worden de bochten al flink glad, ik doe het liever extra voorzichtig en laat de andere mannen vooruitrijden. De korte klim van Col du Buret, nu volop in de regen, gaat bij mij gelukkig weer heel makkelijk.

Nog even afdalen voor Col des Ares. Hier neemt Ted in de natte afdaling zonder angst flink voorsprong, wij doen het wat rustiger en zien die taaie rakker pas op de top terug. Vanaf deze kant is de col langer en lastiger dan afgelopen zondag. In de laatste afdaling droogt het weer wat op en komen we vrijwel opgedroogd weer aan in St. Béat.

Onze keuze was wat betreft weersomstandigheden niet echt gelukkig, wij waren de enigste groep die volop in de regen gereden hebben! Desondanks toch lekker gefietst.

No comments: