Wednesday, October 15, 2008

Dag 3 --- SuperbagneresAfstand: 78km
Rit alt. 1405hm
Max. alt. 1783hm
Gem. 5%
Max. 13%

Vandaag weer als complete groep richting Superbagneres, ook nu is vanuit vertrek de zon volop aanwezig.
Eerst een stuk over de drukke D44 netjes achter elkaar op een rijtje. Door het drukke en gezellige plaatsje Bagneres-de-Luchon waar de temperatuurmeter nu al 22 graden aan geeft. We rijden als groep naar het begin van de klim, plotseling een brul “lek”, wat achteraf een ordinaire plaspauze blijkt te zijn! Het grootste deel van de groep wacht maar enkele ongeduldige mannen beginnen met voorsprong aan de klim.

Hoewel we niet met z’n allen gelijk aan deze lange en vooral tegen het einde lastige klim begonnen zijn, schuift het toch aan het einde flink bij elkaar en worden vanuit verschillende bochten aanmoedigingen naar elkaar geroepen. Zelf kom ik op enkele kilometers van de top bij Ko en Wim. Na enkele bochten neemt het stijgingspercentage flink toe, Wim moet even passen, Ko schakelt bij en versnelt, net even te veel voor mij. Nog maar even in eigen tempo dit deel, het hotel op de top is al in beeld.
Boven is het voor iedereen in de zon en uit wind even genieten, heerlijk!!
Ted heeft zijn eigen manier van herstellen na deze inspanning en installeert zich languit op een bankje. Geweldig! 72 jaar en dan deze inspanning, petje af!
Met z’n allen naar beneden, oppassen voor de koeienvlaaien, even rillen tot half de afdaling en beneden weer verzamelen.

De meeste sportievelingen gaan nog over de Portillon. Samen met nog wat anderen kies ik voor de vrij vlakke weg terug naar St. Béat. Heerlijk gereden vandaag, beter dan gisteren! De inspanning precies lang genoeg voor mij.

No comments: