Monday, June 8, 2009

Cret de Chatillon (noord)


Afstand: 75km
Rit Alt.: 1349hm
Max Alt.: 1640hm
Gem: 6%
Max: 13%

Maandag 1 juni 2009

Vandaag hetzelfde toertje als dag 1, maar nu andersom. Na een onrustig nachtje met onweer en regen nu bij het vertrek weer volop zon en de temperatuur al ruim 25 graden.

Eerst vlak richting Annecy, 16km om warm te draaien. Nu in Annecy gelijk langs het hospitaal steil omhoog en linksaf de col op. De eerste kilometers zijn lastig, dan een wat vlakker deel waar ik weer wat tempo kan maken.
Niet te veel forceren hier, de zon brand ongenadig en de temperatuur stijgt boven de 30 graden!! Dit komt flink aan na het koude voorjaar, het zweet loopt met straaltjes onder mijn helm vandaan.

Op de helft van de klim weer wat meer verkoeling van het bos, maar hier lopen ook de stijgingspercentages flink op en is het tot de top nergens meer echt makkelijk. Echt een gevecht met jezelf dit stuk, weinig uitzicht op de omgeving. Af en toe een gaatje in de bebossing geeft je wel een prachtig panorama op de omgeving en een indruk hoe hoog je zit!
Ook het inhalen van enkele andere fietsers geeft wat moraal.

Tegen het einde van de klim een welkom verkoelend windje en na het passeren van de top gelijk een snelle duik naar beneden. In het eerste deel van de afdaling is het wegdek in verschrikkelijke staat. Niet te snel dus!
Ook in het bochtige smalle gedeelte oppassen, het ene moment in het donker van de bossen dan weer vol in de zon met hier en daar losse stenen op de weg. Dit maakt het ook hier gevaarlijk.
Pas in de afdaling van Col de Leschaux kunnen de remmen helemaal los en komt het meer snel in zicht.

Nog even uitrijden langs het meer en genieten van een koel biertje in de zon op het terras.
Afzien en genieten het kan allemaal op één dag.

No comments: