Saturday, April 28, 2007

Laatste rit in België voor de vakantie


Vandaag mijn laatste ritje in België voor de vakantie, na een wat stroef begin, Tom Tom Arend werkte niet zo goed! waardoor we bijna een uur later vertrokken voor de semi-klassieker Herent-Landen-Herent.
Deze keer vertrokken met Anton (de bijter) en een nieuwe wielervriend en dorpsgenoot Kees Witkamp (Kees Klimkamp).
Normaal vertrek ik rond half negen, dat werd nu door het rondrijden half tien. Met het gevolg dat je eigenlijk achter de ongeveer twaalfhonderd deelnemers aanrijd, daardoor ook bij de verzorgings posten de restjes aantreft en weinig drinken.
Maar het parcours was weer geweldig, zo dicht bij huis en toch zo’n andere wereld. Ook zaten er vandaag nog een aantal verrassende kuitenbijters in.
Beter fietsweer als vandaag kan eigenlijk niet, heerlijk warm (30 graden) met toch nog een verfrissend windje (behalve bergop en dat was zweten).
Weer een fijne fietsdag vandaag (met 131km op de teller) en maar hopen dat het de volgende week in de Alpen ook van dit fijne weer is.

Sunday, April 22, 2007

Voorbereiding fietsvakantie


De laatste twee weekenden waren een uitstekende voorbereiding op de aanstaande vakantie in Frankrijk. Met mijn fietsmaten heb ik twee georganiseerde fietstochten meegereden in België, beide tochten trokken door de Vlaamse Ardennen, het gebied van de Ronde van Vlaanderen. Een heerlijk glooiend landschap met hier en daar een pittige heuvelzone en natuurlijk ook nog die ouderwetse kasseien!

De eerste tocht, de rit van “de Gouverneur” georganiseerd door de Leierenners uit Zulte was een tocht van 100 kilometer en 9 hellingen.
Bij deze tocht waren de meeste beklimmingen niet zo zwaar, maar doordat het klimwerk kort op elkaar zat met weinig rustpauzes werd het toch pittig, de zwaarste beproeving was de Berendries.De tweede tocht, de “Peter van Petegem Classic” , een rit die vertrekt vanuit de mooie stad Oudenaarde. Een rit van 145 kilometer met veel bekende heuvels. Bij deze tocht weer een massaal aantal deelnemers, heel fijn om dan een groepje te vinden die ongeveer mijn tempo rijdt.

De conditie en het weer waren optimaal en het schoot lekker op, mijn fietsmaat dit weekend ging voor de 115 kilometer in zijn eigen tempo en we hadden uitgerekend dat we beiden ongeveer gelijktijdig terug konden zijn.
Bij de verzorgings posten was het erg druk, en om op te schieten ben ik niet de derde verzorgingpost binnengereden maar de pijlen rechts gevolgd, fout!!!
Ik had de pijlen links moeten volgen, daardoor heb ik de lus van 77 kilometer nogmaals gereden. Bij terugkomst in Oudenaarde stond mijn teller dus op 170km in plaats van 145km.
Een goede training, alleen jammer voor Peter want die moest een uurtje wachten. Sorry Peter!

Deze 270 kilometers in de Vlaamse Ardennen heb ik alvast meegepakt, zodat ik toch wat meer op mijn gemak van de Franse bergen kan genieten.